massa

Massa Mare

Totes les nostres masses són artesanals

Elaboracions artesanals, tant de les nostres masses de pizza com del pa que servim a la sala, apostant per lo tradicional i els ingredients naturals, saludables, sense additius ni conservants.

Hem après del millor, que ha dipositat en nosaltres tots els seus coneixements, per poder seguir així amb les tradicions i fer que no es perdin.

La massa mare, no és altre cosa que el llevat natural, aquell ingredient que fa possible que el pa creixi de volum i que en la seva molla es creïn petites bombolles d’aire.

Des de un punt de vista biològic, la massa mare es definiria com un brou de cultiu en el que viuen milers de bactèries bones que es dediquen a transformar els elements de la farina en anhídrid carbònic.

Llegeix més informació sobre la massa mare →

làctics

Làctics L’Esquella

Bellver de Cerdanya-Lleteria de la Cerdanya

Un projecte familiar, de dos veterinaris que des de fa anys treballen amb les vaques de l’Alt Urgell i Cerdanya, nascut de la passió pels làctics, la bona alimentació i l’estima per l’entorn rural, que vol apropar a tothom la millor qualitat i els sabors més naturals, elaborats artesanalment a l’obrador propi de Bellver de Cerdanya a més de 1.000 metres d’altitud.
En la fase de creació d’aquest projecte van donar molta importància a la transparència i van decidir fer l’obrador al centre del poble de Bellver, completament visible i obert a tothom que vulgui conèixer el procés d’elaboració dels seus productes.

Conèixer el procés d’elaboració i la procedència dels productes que mengem contribueix directament a que el nostre consum sigui més ètic i responsable. A @lacticslesquella elaboren els seus productes amb llet fresca, procedent d’unes vaques que pasturen als peus del Cadí, al Molí de la Clota (Prullans), que recullen diàriament,.
Dels ingredients amb què produeixen els seus làctics en coneixen l’origen, les persones que els elaboren i com els fan.

Aposten per una alimentació saludable i de proximitat. Tot són productes naturals procedents del territori de muntanya en el que desenvolupen la seva activitat. I un dels nostres preferits d’entre els iogurts, la llet i els formatges, és la Filada de l’Esquella.

Seguint la filosofia d’aquests dos apassionats pels làctics i la bona alimentació, hem integrat la Filada a la nostra carta, fent-la present a les nostres amanides, amb productes de km0, i també a les nostres pizzes, elaborades per nosaltres, amb massa mare, artesanalment.

làctics

Masia Els Fontirons

L’Espunyola

Petita empresa familiar situada a l’Espunyola (Berguedà).
Dedicats a l’explotació agrària i ramadera de subsistència. Fa uns quants anys van ampliar el negoci a la producció i venda de productes làctics: iogurts, flams, pastís de formatge, ous, formatge fresc…

melmelades

Cal Casal

Ossera

La Núria va arribar a Ossera l’any 1979, acompanyada de l’Alfons. Eren joves i no els agradava l’encarcerament de la ciutat; volien viure lliures i, el més important, dels recursos que els oferia la natura. No va ser fàcil, van haver de treballar molt!

40 anys després, el món segueix avançant a una velocitat meteòrica, i a Ossera també s’han adaptat. Ara tenen carretera asfaltada, wifi i moltes més comoditats, però l’essència és la mateixa: viure del que fan, amb el màxim respecte per la natura i pels seus tempos. I que fan?… doncs unes melmelades, gelees, patés de bolets i chutneis que van directes al teu paladar i a la teva salut. Va posar el nom de la casa als seus productes: Melmelades Cal Casal.

35 anys d’experiència han donat per crear una seixantena de tipus diferents de sabors, de la més variada composició i combinació.Especialitats impossibles de trobar en grans quantitats, productes d’autor, exclusius, que aporten plaer i que enriqueixen plats dolços i salats, que matisen i potencien els sabors.

Melmelades d’autor, amb ingredients i productes de proximitat. No porten conservants ni additius artificials: sucre morè d’agricultura ecològica i suc de llimona són suficients per mantenir-les molt temps en perfecte estat.

Les melmelades, confitures, gelees, chutneis i patés de bolets són una excel·lent manera de transformar i conservar els productes de temporada; una forma d’allargar-los en el temps, de consumir-los quan, a l’hivern, ja només en queda el record.Cadascun dels pots de melmelada que surten del seu obrador conté un tros de la seva ànima i del gran amor i respecte pel producte, molta paciència i temps. Precisament aquesta filosofia i aquesta manera de fer, és la que ens va enamorar i és la que ara volem transmetre als nostres plats.

Les melmelades de la Núria formen una perfecte combinació amb els nostres plats de postres, les nostres amanides… i li donen un valor afegit que desitgem que gaudiu amb la mateixa passió que la Núria posa en fer les melmelades i la mateixa passió que nosaltres posem en la creació dels plats que podreu degustar.

infusions

Herboristeria Nogué

Ossera

La Suzette ja fa mes de trenta anys que va descobrir el bonic poble d’OSSERA als Pirineus catalans. Li va agradar tant -les vistes sobre la vall i les muntanyes, la natura verge, els boscos plens de bolets…- que s’hi va quedar.Treballa al camp, cultivant herbes aromàtiques i medicinals ecològiques.

Han passat molts anys, actualment son una petita empresa familiar Herboristeria Nogué, amb una petita botiga al poble. Ofereix una selecció d’herbes aromàtiques i herbes medicinals. El Clima de muntanya i l’acurat treball artesà, plantació, recol·lecció, assecat i manipulació garanteix unes plantes medicinals i aromàtiques amb tot el seu aroma i millors propietats.

Per a garantir la qualitat dels seus productes, tenen el Registre del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), Registre de sanitat i un control bacteriològic. A nosaltres ens va agradar molt poder oferir les infusions de la Suzette al nostres restaurant.

Ens agraden els productes naturals, eco i fets per gent com ella, que en sap, que té dedicació i passió pel que fa i així és molt difícil, crec impossible, que les coses no surtin bé!!!

Al nostre restaurant podràs gaudir de molts tipus d’infusions, digestives, refrescants, afruitades, que donen un toc rodó després d’un bon àpat.

fem-ho local

comerç de proximitat

Ara més que mai, apostem pel comerç de proximitat.
Cada petita compra local, ajuda a mantenir oberts tots els comerços del voltant.

Comerç local